Waar is de ring?

Deze uurhoek  is geplaatst op  Skyscript , klik hier voor de volledige discussie.

Een goede vriendin had een waardevolle ring geërfd van haar schoonmoeder en ze droeg de ring bij bijzondere gelegenheden. Ze herinnerde zich dat ze de ring voor het laatst gezien had op de dag dat zij en haar man een feestje gaven om het nieuwe huis in te wijden. Omdat ze druk bezig was met de voorbereidingen, herinnerde zij zich dat ze de ring af had gedaan en op het aanrecht had gelegd. Toen ze klaar was wilde ze de ring omdoen, maar die was nergens meer te vinden.

Haar man had haar nog gewaarschuwd, die ring op het aanrecht was niet zo’n goed idee… Door alle drukte vergat ze de ring en pas na afloop van het feestje, dacht ze er weer aan. Ze zocht overal, maar de ring was nergens te vinden. Dat was het moment waarop ze de vraag stelde:waar is mijn ring?

 

ringDe vraagster wordt aangeduid door de heer van de ascendant, Jupiter, en de maan als mede-aanduider. Jupiter vinden we in Boogschutter in het 9e huis.  De laatste aspecten van Jupiter en de maan laten zien wat er gebeurde. Jupiter heeft als laatse contact gehad met de zon en volgens  Lilly “this could show the involvement of a gentleman or person of authority”. Het laatste aspect van de maan was de oppositie naar Venus, de aanduider van de ring omdat Venus heer is van het 2e huis en daar valt de ring onder.  In Christian Astrology lezen we het volgende: “If the lord of the ascendant do separate from Jupiter or from the lord of the second house, then did the querent lay it down and forget it, and so it was lost.”  CA p. 333 Dus we mogen aannemen dat mijn vriendin zelf de ring heeft verplaatst en het lijkt waarschijnlijk dat ze geluisterd heeft naar haar man en de ring op een veilige plek heeft gelegd.

De ring  wordt aangeduid door het 2e huis en heer 2, want bezit valt onder dit huis. Maar ook de maan is weer belangrijk, in elke vragenhoroscoop heeft de maan meerdere betekenissen en de maan is altijd mede-aanduider als het gaat om verloren voorwerpen, zie Lilly CA p. 332 Heer 2 is Venus en dat is natuurlijk een passende aanduider als het gaat om een verloren ring, want Venus is de natuurlijke aanduider van juwelen. Venus staat in Vissen, het teken van haar verhoging en een teken waar Jupiter over heerst, en ook dat beschrijft heel goed dat het gaat om een kostbare ring. Venus staat  in het vallende 12th huis,  en dat laat zien dat de ring moeilijk te vinden zal zijn of goed verstopt is.  Maar er is hoop: heer 2 in het teken van de ascendant laat zien, dat de ring dichtbij is, in de directe omgeving van de vraagster. Volgens Lilly “that part of the house the querent most frequents.”CA p. 202

Zijn er aanwijzingen dat de ring ook gevonden wordt?  Ja, die zijn er. Heer 2 gaat een vierkant maken met de heer van de ascendant, dat is een goed teken: de ring loopt als het ware toe naar mijn vriendin. Maar omdat het een vierkant is,  zal dat niet echt zonder slag of stoot gaan. De maan gaat een driehoek maken naar Mars en daarna een vierkant met Jupiter, heer van de ascendant. Dit is, alweer volgens  Lilly een sterke aanwijzing dat de ring gevonden gaat worden.  Zie CA p. 319, maar niet zonder de nodige frustratie.  De maan, die onder de horizon staat loopt ook toe naar een oppositie met de zon, geplaatst in dat zwakke 12e huis, laat zien dat de ring gevonden gaat worden, maar niet makkelijk.

De locatie van de ring wordt beschreven door het teken op cusp 4, de plaatsing van heer4, de aanduider van de ring en de maan,  zie LillyCA p. 320,351 Dat lijkt ingewikkeld, maar waar je naar moet kijken is of er een thema is. Tweelingen is het teken op cusp 4 en dit lucht teken geeft een locatie aan die boven de grond is, het kan bij een muur zijn of in een kast, volgens Lilly CA.p.94. Heer 4 is Mercurius die in Vissen staat en dat duidt een locatie aan die niet past bij het voorwerp of niet geschikt is voor dat voorwerp.  Maan in Maagd staat in een teken dat ook door die Mercurius wordt beheerst. Maagd wijst op een studeerplek of een plaats die gebruikt wordt om iets op te bergen zoals een kast, CA p. 96 Met de heer van de maan, heer 4 en heer 2 in een water teken, wijst op een plek met water in de buurt, CA p. 99. Mercurius staat conjunct Venus en dat geeft een verfijning van de plek: daar moet iets Venusachtig aan zijn, denk aan mooie spullen.  Alle aanduiders in beweeglijke tekens duiden op een afgesloten plek, zoals een kast. En met Vissen zouden we in een noordelijke richting moeten zoeken.

Krijgt ze de ring terug? Zoals we al gezien hebben, zijn er sterke aanwijzingen zijn dat de ring gevonden zal worden, zoals we al gezien hebben, en heer 2 staat in het zelfde teken als de ascendant, dus het was te verwachten dat de ring vroeg of laat weer zou opduiken. Grondig zoeken zou niet echt helpen, want heer 2 loopt toe op de vraagster en niet andersom…

De uitkomst. En dit was wat er gebeurde: mijn vriendin vond de ring per toeval, op 5 mei 2007 om 19.11 uur. Ten tijde van de vondst, stond transit Uranus partile de ascendant van de uurhoek en Mercurius maakte een sextiel naar de ascendant. De ring zat in een kommetje, tussen andere kommen en borden, en dat kommetje werd gebruikt om vloeistoffen in te doen, (het Vissen thema), en stond in een kast vol met serviesgoed. De kast stond tegen de noordkant van de kamer en het kommetje met de ring stond in de kast aan de oostkant, gesymboliseerd door Mercurius in de oostelijke kant van de horoscoop.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.