Boeken over relaties

Harriet Lerner laat zien hoe we soms gevangen kunnen zitten in een dans: Dans van woorden geeft inzicht hoe we met elkaar communiceren. Hoe uiten we ons in de moeilijkste en pijnlijkste gesprekken? Hoe houden we het gesprek gaande, ook wanneer het op een dood spoor lijkt te zitten?

Dans van woede
Deze en andere vragen worden door Harriet Lerner in Dans van woorden beantwoord. Ze laat zien hoe belangrijk het is om een goed en oprecht beeld te hebben van jezelf en je relatie, van de waarden die je hoogacht en de verwachtingen die je koestert. Aan de hand 9023010140van voorbeelden uit haar eigen therapeutische praktijk en uit haar persoonlijk leven – waaronder een prachtig en ontroerend portret van haar vader – maakt Lerner duidelijk wat het betekent om een eigen, authentieke stem te hebben. Met wijsheid en humor wijst ze de weg naar beter communiceren over emoties. Haar boek Dans van woede borduurt hier op voort. Veel vrouwen beschouwen woede als een emotie die zwakte verraadt en machteloosheid aanduidt. Harriet G. Lerner laat zien hoe -en waarom onze woede bestaande relationele patronen eerder beschermt dan uitdaagt. Ze verklaart ook waarom het voor vrouwen niet alleen moeilijk is om boos te worden, maar ook om hun boosheid te gebruiken om zichzelf sterker en onafhankelijk te maken.

 

 

De boeken ven Carolien Roodvoets mogen hier niet ontbreken:

11332254

Nu alleen de liefde nog gaat over dertigers die alles hebben behalve een relatie…Waarom val je op “foute mannen”? Lees Het monsterverbond. Haar boek De duivelsdriehoek gaat over de, vaak verwoestende, invloed van een driehoeksrelatie.

 

 

9789060696965_fcovrJohn Sanford heeft prachtige boeken geschreven over de dynamiek in relaties: Omgaan met elkaar en De onbekende partner zijn echte aanraders. Zien we onze partner wel zoals hij is of heeft het meer te maken met onze eigen projecties? En hoe zit het eigenlijk met onze communicatie, blokkeren we dat onbewust niet zelf?