Op 17 december 2010 verdween de 25 jarige Engelse Jo Yeates. Ze was uit geweest met collega’s maar verdween daarna spoorloos in haar woonplaats Bristol. Op weg naar huis, rond 20 uur, heeft ze een pizza gekocht en om 20.30 uur heeft ze nog gebeld met een vriendin, waarschijnlijk vanuit haar huis omdat haar sleutels en telefoon in haar huis zijn gevonden.

Op 19 december werd ze als vermist opgegeven: ” Miss Yeates, who was originally from Ampfield in Hampshire, was reported missing by her boyfriend Greg Reardon on 19 December, when he returned to their home after a weekend away visiting family in Sheffield.” Aldus de BBC.

jo yeatesHet moment dat iemand voor het laatst gezien is kun je nemen als uurhoek moment en dat is deze horoscoop.

Volgens William Lilly in zijn Christian Astrology, is de ascendant en het eerste huis voor de vermiste Jo Yeates. De heer van de ascendant is de zon en die vinden we in Boogschutter, in het 5e huis. De maan is altijd heel belangrijk. Zij geeft de acties aan omdat ze de snelste planeet is en ze kan ook laten zien wat er vooraf ging.  Lilly schrijft:” The Moon has a general signification in every Question“-p.180, Christian Astrology.

We vinden de maan in Stier, heel zichtbaar in het 10e huis. Als we kijken naar de aspecten van de maan, dan zien we dat het laatste aspect een oppositie was naar Venus. Deze Venus is heer van het 3e huis, staat in het teken van haar vernietiging en is geplaatst in het 4e huis. Dit 4e  huis, zoals alle huizen, heeft meerdere betekenissen. Het is je woonomgeving maar ook het einde der dingen…Als we dit “vertalen” naar de gebeurtenissen, dan lijkt dit te wijzen op een laatste contact van Jo met iemand uit de buurt. Niet een fijn contact, want deze 2 staan lijnrecht tegenover elkaar. Een planeet in vernietiging laat vaak zijn negatieve kant zien. Maar er is meer: het antiscion van Venus staat partiel de descendant, dus in oppositie met de ascendant. Deze antiscia graden laten vaak iets zien dat niet echt zichtbaar is, hier bleek de buurman haar moordenaar te zijn. We zien ook, dat het laatste aspect van de zon een hard aspect was naar Jupiter die heer is van het 8e huis, het huis van de dood. Het antiscion van de zon valt precies op Pluto en ook al doen de buitenplaneten in de klassieke astrologie niet mee, ik denk dat ze wel degelijk een rol spelen. De zon gaat nu als eerste een aspect maken met Neptunus en Uranus, alweer een voorbode van onverwachte gebeurtenissen die niet gunstig zijn, want Uranus staat in het huis van  de dood.  Deze beide aspecten van zon en maan laten het treurige verloop zien: “Miss Yeates, 25, was found dead on Christmas Day, eight days after going missing from her home in the Clifton area of Bristol. Her frozen body was found in Failand on Christmas Day, three miles from where she lived.”

Dat haar lichaam snel werd gevonden wordt hier gesymboliseerd door de stand van de maan: heel zichtbaar in het 1oe huis…

In januari werd haar buurman gearresteerd en die staat nu terecht voor moord… Hier kun je meer informatie vinden over deze tragische gebeurtenis.

Een update: Vincent T. is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Hier vind je meer informatie over de rechtszaak.